Tijdens de Week van Lezen en Schrijven staat ook gecijferdheid centraal in twee webinars. Tamara Madern en Marieke Bor-de Vries verkennen we wat we kunnen doen om uit de cijfer- en geldstress te komen. Vincent Jonker vertelt hoe je alledaagse gecijferde situaties inzet als betekenisvol oefenmateriaal en koppelt aan bestaand aanbod. 

Webinar Van cijferstress naar schuldenstress

Tamara Madern en Marieke Bor-de Vries vertellen in dit webinar over gecijferdheid en schulden.  Maak jij een begroting? Bereken jij welke optie voor jou het goedkoopst is? Zo maar een paar voorbeelden waarbij het kunnen interpreteren van cijfers een grote rol speelt. Als je weinig geld hebt of in de schulden zit, is gecijferdheid ontzettend belangrijk. In dit webinar verkennen we wat we kunnen doen om uit de cijfer- en geldstress te komen. Het webinar is een herhaling van de presentatie gegeven op de Gecijferdheid Telt Mee conferentie van 31 maart 2023.

Datum:

Vrijdag 8 september 2023

Tijd:

13:00 – 14:00 uur

Locatie:

Online via Teams

Aanmelden:

Aanmelden kan t/m vrijdag 8 september 09.00 uur

Deelname:

Via (gratis) inschrijving

Webinar Aan de slag met gecijferdheid

Vincent Jonker vertelt in dit webinar hoe je als docent/vrijwilliger alledaagse gecijferde situaties inzet als betekenisvol oefenmateriaal en hoe je gecijferdheid aan je bestaande aanbod koppelt. Het dagelijks leven zit vol met gecijferde situaties. Deze situaties lenen zich als perfect oefenmateriaal om volwassenen te ondersteunen bij hun groei in gecijferdheid. Wat doe je, wat zeg je en welke materialen kun je nog meer gebruiken?

Datum:

Dinsdag 12 september 2023

Tijd:

16:00 – 17:00 uur

Locatie:

Online via Teams

Aanmelden:

Aanmelden kan t/m dinsdag 12 september 12.00 uur

Deelname:

Via (gratis) inschrijving